Ține post și donează pentru un nou centru de intervenție pentru nou-născuți

Ține post și donează pentru un nou centru de intervenție pentru nou-născuți

-
//
12.03.2018

În Postul Mare, tradițional, CCF/HHC Moldova relansează campania socială ROSTUL POSTULUI. Prin această campanie se dorește de a da rost zilelor de post prin provocarea oamenilor să țină post negru o zi și să doneze contravaloarea meselor pentru o cauză nobilă.

Ține post și donează pentru un nou centru de intervenție pentru nou-născuți

În acest an, organizatorii și-au propus să deschidă la Bălți un centru, care va permite depistarea precoce a problemelor de sănătate și dizabilităților la copiii de vârstă fragedă și reabilitarea lor. Acest lucru ar permite copiilor cu nevoi speciale o mai ușoară incluziune socială și accesul la educație. Centrul ar acorda ajutor practic atât copiilor cu nevoi speciale, cât și familiilor acestora.

Conform unor estimări, pentru dezvoltarea acestui serviciu sunt necesare circa 15 000 de Euro.

Donațiile din cadrul Campaniei se fac electronic, accesând cel mai mare restaurant virtual, locul în care donezi toate felurile de mâncare pe care le poftești. Aici pe http://rostulpostului.md/ ai o masă rezervată în fiecare zi și poți comanda tot ce dorești. Însă, în loc să consumi mâncărurile preferate, ții post negru și donezi contravaloarea acestora copiilor care riscă să fie separați de familie din cauza dizabilității lor.

CCF Moldova își dorește ca această campanie să devină o tradiție pentru toate posturile din an, dar, mai cu seamă, în  cel mai lung și mai important dintre posturi, cel care precedă Sfintele Paști.

În 2017, datorită Campaniei „Rostul Postului” a fost deschisă o creșă socială în municipiul Bălți, destinată copiilor 4 luni -3 ani. Astfel, părinții pot munci alături de copiii lor și depăși obstacolele apărute din cauza sărăciei.

Sursa: Mamaplus.MD