mamaplus

Testele de la examenele naționale de absolvire, vândute online! Poliția e pe urmele escrocilor

-
//
06.06.2023

Ministerul Educației și Cercetării și Agenția Națională pentru Curriculum și Evaluare s-au autosesizat pe marginea informațiilor apărute în spațiul online cu referire la presupusele servicii de vânzare a testelor de la examenele naționale de absolvire și condamnă orice practici care încalcă principiile de integritate în procesul de evaluare a elevilor.

mamaplus

Precizăm că testele pentru bacalaureat sunt păstrate în condiții de maximă securitate, ceea ce împiedica accesul persoanelor neautorizate la testele aplicate în cadrul examenelor naționale de absolvire sau scurgerile de informații în privința subiectelor de examen.

În context, reiterăm îndemnul Ministerului Educației și Cercetării și Agenției Naționale pentru Curriculum și Evaluare către elevii claselor absolvente, părinți și cadre didactice să dea dovadă de maximă corectitudine și onestitate în cadrul sesiunii de examene 2023 și să nu cadă pradă escrocheriilor.

Educația este o prioritate națională și Ministerul Educației și Cercetării depune eforturi susținute pentru a asigura un mediu educațional corect, transparent și echitabil pentru toți elevii. Orice tentativă de fraudă va fi tratată în conformitate cu legea.

Menționăm că ministerul a transmis în adresa Inspectoratului General al Poliției din cadrul Ministerului Afacerilor Interne un demers prin care a fost solicitată examinarea cazului suspect de escrocherie apărut pe rețelele de socializare și reflectat în presă.