mamaplus

Tatăl lui Valerian, despre drama familiei sale: “Tatăl meu ne-a blestemat”

-
//
23.03.2023

Valerian, băiatul de 12 ani care a murit în urma unui accident produs la Stăuceni, nu era unicul copil în familie. Acesta a mai avut două surori și un frățior.

mamaplus

Alexandru Coșcodan, tatăl băiatului, a povestit într-un interviu pentru Dorin Galben prin ce greutăți și drame a trecut familia, care a pierdut trei din cei patru copii, transmite Știri.md.

„Împreună cu soția am mai avut alți doi copii: pe Maria, care s-a născut în 2002 și a stat țintuită la pat timp de 18 ani. Nu a rezistat, avea o boală grea și a decedat în 2020. 

În 2016 s-a născut un băiețel, Ciprian, dar peste o lună a decedat. Am pierdut un copil practic sănătos.

Am mers foarte des pe la mănăstiri. Ne temeam de blestemul părinților. Tatăl meu ne-a blestemat, a spus să murim noi și toți copiii noștri. Blestemul părinților risipește casa”, a povestit tatăl lui Valerian.

Reamintim că tragedia s-a produs pe 21 februarie, în jurul orei 17:00, în comuna Stăuceni. Șoferul vinovat se află la moment în arest preventiv. De menționat că șoferul avea permisul de conducere suspendat din anul 2020.

Valerian Railean (Coșcodan) avea 12 ani și era campionul Moldovei la ciclism pentru anul 2022. El fusese selectat în echipa națională a Republicii Moldova pentru sezonul 2023. Băiatul urma să reprezinte țara noastră la competițiile internaționale din acest an, dar a fost înmormântat în orașul Codru pe data de 27 februarie.