mamaplus

Tata, care și-ar fi aruncat fica de 3 luni de la etajul 4, trimis în judecată. Ce a arătat expertiza psihiatrică

-
//
26.10.2022

Bărbatul reținut la începutul lunii iulie, după ce și-ar fi aruncat de la etajul patru propriul copil, o fetiță de doar trei luni, a fost trimis în judecată, transmite TV8. Cauza penală a ajuns pe masa magistraților încă în luna septembrie, aflându-se în prezent în faza de examinare judiciară. Bărbatul nu își recunoaște vina.

„Prin urmare, cauza se examinează în procedură generală”, au menționat cei de la Procuratura. 

Totodată, sunt cunoscute rezultatele expertizei psihiatrice în privința individului, efectuate după tragedie. Acestea au arătat că bărbatul, un cetățean libanez în vârstă de 28 de ani, cu permis de ședere în Republica Moldova, a acționat în condiții de discernământ. 

„Conform concluziilor expertizei psihiatrice, învinuitul este declarat responsabil”, a punctat PG.

Cetățeanul libanez este învinuit de omor săvârșit cu bună ştiinţă, cu deosebită cruzime și din motive sadice, asupra unui minor, membru de familie. Acesta riscă până la 20 de ani de închisoare sau chiar detenție pe viață. 

Amintim că tragedia s-a produs în seara de 4 iulie, într-un bloc de locuit din sectorul Buiucani. Bebelușul a murit pe loc, după ce ar fi fost aruncat de la fereastra unui apartament situat la etajul 4. În momentul în care a avut loc nenorocirea, mama bebelușului s-ar fi aflat la magazin, împreună cu copilul mai mare. 

După reținere, tatăl copilului mort spunea că din cauza stării de sănătate, nu își amintește ce s-a întâmplat în seara tragediei. Bărbatul suferă de diabet zaharat și este dependent de insulină.