mamaplus

Tariful la energia electrică ar putea să scadă

-
//
30.12.2022

Premier Energy Distribution și Furnizarea Energiei Electrice Nord (FEE-Nord) au expediat vineri, 30 decembrie 2022, Agenției Naționale pentru Reglementare în Energetică (ANRE) solicitările privind ajustarea prețurilor reglementate de furnizare a energiei electrice, informează zdg.md.

Astfel, potrivit solicitărilor publicate pe pagina web a ANRE, „Premier Energy”, care deservește consumatorii din centrul și sudul țării, solicită aprobarea prețului de 3,80 lei/kWh, cu 82 de bani mai puțin decât tariful actual. Totodată, FEE-Nord cere Agenției un preț de 4,16 lei/ kWh, adică cu 49 de bani mai puțin decât tariful în vigoare.

Potrivit „Premier Energy”, „la baza acestei solicitări se află necesitatea de ajustare a veniturilor reglementate de furnizare a energiei electrice în legătură cu semnarea acordurilor corespunzătoare la contractul în vigoare de procurare a energiei electrice cu S.A. Energocom, unde sunt suficiente surse și prețuri de procurare a energiei electrice pentru luna ianuarie, inclusiv MGRES, Nuclearelectrica și OPCOM. Ipotezele respective de procurare a energiei electrice au fost considerate și pentru celelalte luni ale anului 2023”.