mamaplus

Țara în care din ce în ce mai mulți adulți poartă scutece. Care este explicația

-
//
18.06.2024

Incontinența urinară afectează tot mai multe persoane din Marea Britanie, iar cererea de produse este în creștere.

mamaplus

Potrivit publicației citate, incontinența urinară afectează două din cinci persoane din Marea Britanie, iar cererea de produse continuă să fie în creștere. 

„Marea Britanie nu este, însă, singura țară unde cresc vânzările de scutece. Clienții din SUA reprezintă o treime din cheltuielile mondiale pentru produse pentru incontinență. Vânzările cresc, însă, cel mai rapid în Asia, în special în China, India, Coreea de Sud, Taiwan și Japonia”, scrie publicația citată.

De exemplu, producătorul japonez Oji Holdings a anunțat, recent, că trece de la fabricarea scutecelor pentru copii la scutece pentru adulți din cauza modificării cererii mari. 

Cu toate acestea, medicii susțin că incontinența nu este o boală, ci un simptom al altor probleme de sănătate, cum ar fi: leziuni ale vezicii urinare, ale intestinului. De asemenea, ar putea fi atribuită unor probleme neurologice, cum ar fi boala Parkinson sau scleroza, precum și efectelor secundare ale anumitor medicamente. 

La bărbați, incontinența urinară devine mai frecventă la o vârstă mai înaintată – aproximativ unul din zece bărbați de peste 65 de ani suferă de această afecțiune. De obicei, ca urmare a unei prostate mărite sau a tratamentului pentru cancerul de prostată.

Inconteneța urinară este o afecțiune de cinci ori mai frecventă la femei decât la bărbaţi.

Problemele de greutate reprezintă o altă amenințare. Concret, greutatea în plus și grăsimile corporale pun presiune asupra vezicii urinare și a masei musculare de susținere a acesteia; la fel și înaintarea în vârstă.

National Health Service-NHS England spune că două treimi dintre rezidenții căminelor de bătrâni suferă de incontinență urinară. Cu toate acestea, reprezentanții NHS susțin că incontinența este în mod normal tratabilă.

Serviciul de sănătate cheltuiește deja aproximativ 80 de milioane de lire sterline pe 12 luni pe scutece pentru incontinență. Prin urmare, utilizarea acestora trebuie să fie menținută la un nivel minim, iar „remedierea [incontinenței] ar trebui să fie în orice moment alegerea populară”.  

Potrivit recomandărilor NHS, persoanele care se confruntă cu incontinența trebuie să fie evaluate de angajați specializați pentru a exclude orice probleme grave de bază și/sau să aibă o evaluare a medicamentelor. 

Totuși, un motiv care determină vânzările brute de produse pentru incontinență la adulți este lista lungă de așteptare a pacienților care așteptă să fie consultați de specialiști.

În prezent, numai în Anglia există peste 400.000 de persoane pe lista de așteptare pentru urologie, iar bolnavii sunt obligați să cumpere produse pentru incontinență în timp ce așteaptă să fie văzuți de un medic.