mamaplus

Svetlana Sainsus, extrem de emoționată: “Am crezut că o pierd pe Lia”

-
//
03.09.2022

Viața Svetlanei Sainsus, cofondatoarei platformei caritate.md, inseamnă sa-i ajute pe alții. Dar uneori și ea are nevoie de ajutor. În ultimele zile ale lunii august, Svetlana a trecut prin clipe groaznice cu fica sa Lia.

“Pe mine rar mă "răzghește", alt cuvant mai potrivit nu gasesc, dar când simt că ajunge cuțitul la os, deja nu mai tac. Vineri am crezut că o pierd pe Lia. Copilul iși pierdea cunoștința, si până a ajunge ambulanța, am ajuns noi mai repede singuri la urgența la Medpark (pe calea asta multumesc enorm echipei pentru operativitate)”, povestește Svetlana.

“Copilul dimineața nu se trezea. Am insistat să o trezesc, și ea nici nu putea vorbi, alba ca varul, intrase într-o stare de coma, leșin… nu știu cum să o numesc… Ea nu reacționa deloc, și eu pur și simplu m-am trezit in altă lume, a ororii, groazei și frica că imi pierd copilul!” - scrie Svetlana Sainsus pe Instagram.
 

mamaplus

După ce Lia a fost adusă la stare de echipa Medpark, Svetlana cu fica sa au fost transferați la Centrul Mamei și Copilului.  Verdictul medicilor: intoxicatie. Svetlana dă vina pe fermierii moldoveni necinstiți pentru cele întâmplate.

“Oare de la ce? Ah, am fost cumva la strașnicul McDonalds? Sau cumva a mâncat pizza și cipsuri otravitoare? Nu! Lia a mancat doar cateva bobițe de poama alba naturală! Poama "naturală" moldovenească!

Toata secția de copii așa erau sărmanii! Unu de la harbuz, altul de la zamos, altul de la poama! Și aici nu vreau să generalizez, cu tot respectul pentru agricultorii bravo, dar și cu tot disprețul către cei care ne otravesc copiii!!! Nepoțica a stat luna trecută otravită de la zamos în stare gravă! Cât se mai poate? 

Voi ieșiti în stradă cu tractoarele și vă plângeți de milă, și cereți ajutoare. Dar de milă copiilor noștri otrăviți cine plănge? Vă plângeți că nu cumparăm fructele noastre în magazine? Cum să mai cumpar??? Cum!??? Cine răspunde pentru "răhaturile", care le aduceți pe rafturile magazinelor? Oare așa aduceți și acasă la nepoțeii voștri? Ah, nu sigur! Cu siguranța sunt lazi diferite!.. 

Simt dezgust și sper să vină ziua când totuși viața omului va conta un pic mai mult decât banul! Sănătate tuturor! Cu drag, mama Liei! Care stă acum sub picurători! Mulțumim cu plecăciuni domnului Mihu Ion (CMC), deja a 2a oara ne salveaza din acest coșmar. ”

Acum Lia este acasă și se simte foarte bine. 
 

mamaplus