mamaplus

Sute de grădinițe din Moldova dispun de Insulițe de lectură, grație MEC

-
//
03.09.2024

471 de cadre didactice și manageriale din 239 de grădinițe din Republica Moldova au participat la ateliere de lectură organizate la Galați și Iași, în cadrul proiectului „Podul de cărți pentru copiii din România și Republica Moldova”, implementat de Ministerul Educației și Cercetării cu sprijinul Asociației „OvidiuRO”, România.

mamaplus

În cadrul evenimentului au participat în format online au participat ministrul Educației și Cercetării, Dan Perciun, care a mulțumit întregii echipe pentru implicare și parteneriat eficient, transmite Știri.md. 

„Dragi educatori, în prezent avem un parteneriat în dezvoltare cu Asociația „OvidiuRO” din România și suntem mari susținători ai acestui proiect, care se desfășoară cu succes în grădinițele din România. Planificăm să îl aducem și în Republica Moldova cu ajutorul dumneavoastră. Vă îndemn să asigurăm în fiecare grădiniță un colțișor de lectură ca să obișnuim copiii să citească de mici, să iubească lectura și să acumuleze cunoștințe. Vă mulțumesc mult pentru entuziasmul și energia cu care vă implicați în acest proiect”, a spus Dan Perciun.

De menționat că în baza Acordului de parteneriat, semnat la 27 iunie 2024, între MEC și Asociația „OvidiuRO”, în România au avut loc mai multe activități pentru cadrele didactice din Republica Moldova. Astfel, au fost desfășurate patru ateliere de lectură pentru 120 de cadre didactice și manageriale din 80 de grădinițe din raioanele Glodeni, Orhei, Ialoveni, Ștefan Vodă, organizate de profesori-formatori din România. Totodată, a avut loc un atelier de lectură susținut de Excelența Sa ambasadoarea Suediei în Republica Moldova, Katarina Fried, cu copiii de la Grădinița nr. 199 din Chișinău.

De asemenea, participanții la seminarele și atelierele de lectură au primit câte un set de carte pentru copii din partea colegilor de la „OvidiuRO”. Au fost oferite și pachete pentru încă 600 de grădinițe din mediul rural din toate raioanele țării, care nu au participat la atelierele de formare, dar care să poată completa „Insulițele de lectură” din grădinița lor.  

În total, Asociația „OvidiuRO” a oferit o donație de peste 8.600 de cărți pentru copiii din Republica Moldova, de care au beneficiat aproximativ 950 de grădinițe.

La rândul lor, și educatorii din Republica Moldova au adus câte o carte pentru copii, scrisă de autori autohtoni, pe care au donat-o pentru grădinițele din România.