mamaplus

Sute de copii din Rusia vor fi antrenați în tabere militaro-patriotice

-
//
23.06.2023

În regiunea Tiumen, estul Rusiei, 900 de adolescenţi cu vârsta cuprinsă între 14 şi 17 ani sunt la antrenament în tabere militare-sportive.

mamaplus

Copiii vor face pregătire fizică, vor învăța să tragă cu Kalașnikovul și să arunce grenade de mână, să piloteze drone și vor deprinde elementele de bază ale medicinei tactice, transmite Libertatea.

„La 14 ani, băieții și fetele sunt deja mari, au nevoie de linii directoare în viață. În taberele militaro-patriorice, copiii vor fi învățați ce au nevoie, iar în câțiva ani vor merge cu plăcere să slujească în armată”, au explicat autoritățile locale.

Clasele vor fi conduse de instructori cu experiență din filiala Tiumen a Centrului VOIN, care au fost instruiți la Universitatea Forțelor Speciale Ruse, Centrul Patriotic Multifuncțional al Tineretului Mașuk și Universitatea Pedagogică de Stat din Moscova, cu participarea Centrului de Formare pentru Medicină Tactică.

Elevii vor participa la lecții de curaj, se vor întâlni cu veterani ai Marelui Război Patriotic și ai operațiunii militare speciale, cu reprezentanți ai agențiilor de aplicare a legii sau cu sportivi și antrenori celebri.

„Vor studia istoria Rusiei, cu exemplele isprăvilor sovietice ale soldaților și ofițerilor ruși”, se arată în raportul în Departamentul de Educație Fizică, Sport și Educație suplimentară din regiunea Tiumen.

Taberele vor fi deschise la nivel național, în alte 10 regiuni: Buriația, Kalmuchia, Tatarstan, Cecenia, Habarovsk, Belgorod, Kemerovo, Pskov, Sverdlovsk și Iamalo-Neneț.

Fiecare dintre tabere va dura 21 de zile și va primi până la 300 de copii, băieți și fete, cu vârste cuprinse între 14 și 17 ani.

Rușii așteaptă peste 9.000 de adolescenți-absolvenți

Până la sfârșitul verii, peste 9.000 de adolescenți vor lua parte la cantonamentul unde vor învăța elementele de bază ale securității naționale, să tragă cu arme de foc, medicină tactică, comunicații și pilotaj de drone și vor participa la jocuri sportive militare.

Inaugurarea taberelor militaro-patriotice a avut loc pe 11 mai 2023. În septembrie 2022, ideea a fost susținută și de președintele rus Vladimir Putin.

Scopul taberelor este și de a forma o poziție civică activă, o atitudine pozitivă față de Forțele Armate ale Federației Ruse, față de serviciul militar.

Curatorul proiectului este Daniil Martinov, ofițer în trupele speciale cecene, fost șef al gărzilor de corp ale lui Ramzan Kadîrov, membru al Consiliului de Supraveghere, consilier al ministrului situațiilor de urgență. Amiralul Serghei Avakianț este președintele Consiliului.

Kadîrov organizează tabere militare pentru copii de 6 ani

Ramzan Kadîrov a preluat copii din Ucraina ocupată (regiunile Luhansk și Donețk) și i-a adus în Cecenia pentru reeducare. 200 de adolescenți dificili cu vârste între 12 și 17 ani, au fost supuși la Groznîi unui program de educație militaro-patriotică.

În decembrie anul trecut, liderul cecen Ramzan Kadîrov anunța planuri de a deschide cel puțin zece tabere de pregătire militară pentru copiii în diferite regiuni rusești.

În Cecenia există tabere paramilitare pentru copii încă din 2017, unde adolescenții învață meșteșugul războiului.

La nivel oficial, programul Adolescenții Rusiei este dedicat transmiterii valorilor spirituale, culturale, și patriotice copiilor.

Inițiativa taberelor a fost lansată de Maria Lvova-Belova, comisarul pentru drepturile copilului pe lângă președintele Federației Ruse, pe numele căreia Curtea Penală de la Haga a emis un mandat de arestare.