mamaplus

„Sunt prea tânăr ca să mor”. Ultimele cuvinte pe care le-a auzit o mamă din Israel de la copiii ei. Teroriștii au intrat peste ei

-
//
09.10.2023

în Israel, o mulțime de oameni nevinovați și-au pierdut familiile, prietenii sau chiar viața.

mamaplus

O femeie din Israel, care are doi copii, a povestit cum i-a pierdut pe micuții ei cu doar o zi în urmă. Vorbea la telefon cu ei în momentul în care militanții Hamas au intrat peste ei în casă și i-au răpit. 

„Sunt prea tânăr să mor”, le-ar fi spus mezinul teroriştilor, apoi s-a lăsat liniște. Nimeni nu știe exact ce s-a întâmplat cu cei doi copii, dacă mai sunt în viață sau nu.

Femeia a mai precizat că cei doi copii ai ei, de 12, respectiv 16 ani, erau singuri în buncăr, iar ea era plecată.

„În jurul orei 8:30, au spart uşa de la intrare”, spune femeia. „Copiii erau speriaţi de moarte. Nici măcar nu pot să-mi imaginez cum s-au simţit. Şi eu nu eram acolo ca să-i ajut”, adaugă ea. Ea a mai precizat că şi-a rugat cei doi copii să păstreze liniştea şi să încuie uşa camerei, însă acestea nu s-au putut închide pentru că nimeni nu era pregătit de atac.

„Pe la 8:45, uşa a cedat. I-am auzit pe terorişti vorbind în arabă cu adolescenţii mei. Cel mic le-a răspuns: Sunt prea tânăr să mor”, povesteşte ea. Apoi, telefonul s-a închis. „Asta a fost ultima oară când am auzit veşti despre ei. A fost o zi cumplit de grea”, a mai spus femeia, potrivit CNN.

Există posibilitatea ca până la 100 de ostatici israelieni, implicit copii, să fi fost capturați în Gaza de gruparea Hamas. Acest lucru complică orice operațiune militară israeliană prin care să fie eliberați.

Până acum, sute de persoane și-au pierdut viața și peste 2.000 au fost rănite în Israel, după ce au fost lansate mii de rachete din Fâșia Gaza. Totul a început sâmbătă dimineața, când teroriştii Hamas au pătruns în ţară fie pe mare, fie cu paraşutele. Oamenii simpli au fost luaţi ostatici de pe străzi, iar alţii au fost ucişi la întâmplare.