Sume exorbitante! Cele mai scumpe licee private din Capitală

Sume exorbitante! Cele mai scumpe licee private din Capitală

-
//
07.12.2016

Noul liceu care va fi inaugurat anul viitor va fi cea mai scumpă instituţie privată de învăţământ din Capitală. Din dorinţa de a-şi vedea odraslele bine instruite şi de a beneficia de un program modern de studii, mulţi părinţi aleg să-şi dea copiii la şcoli scumpe. 

Sume exorbitante! Cele mai scumpe licee private din Capitală

Cel mai scump este Liceul moldo-turc, "Orizont". Pentru un an de studii acolo, părinţii trebuie să plătească 2.000 de euro. Taxa include pregătirea temelor pentru acasă, activităţile extraşcolare şi masa.

Elevii care învaţă în această instituţie au ocazia să studieze limba turcă.  Urmează Liceul "Columna", unde şcolarizarea costă 1.500 de euro pe an.  Aici, o atenţie mai mare este acordată studierii limbilor engleză, franceză şi germană.  

La liceul "Prometeu", taxa anuală ajunge la 1.440 de euro. Iar părinţii care achită suma integral, pot beneficia de o reducere de opt la sută. 

Taxa nu include, însă, pregătirea temelor pentru acasă, masa sau alte activităţi extraşcolare.  

Puţin mai accesibile sunt studiile la liceul "Elitex", unde părinţii trebuie să plătească anual 1.200 de euro. În fiecare clasă din această instituţie învaţă câte zece elevi. Pe lângă lecţii, elevii au posibilitatea de a participa la diferite cursuri. 

Sursa: Publika.md