mamaplus

Studenții din Moldova, obligați să facă teste anti-COVID-19 la început de an universitar?

-
//
26.08.2021

În spațiul public au apărut informații potrivit cărora, decanatele mai multor facultăți le-ar cere studenților certificate de vaccinare sau rezultate negative la testele COVID-19, efectuate din cont propriu, dacă vor să fie admiși la ore sau să li se ofere cazare în cămine. Studenții ar trebui să prezinte aceste documente fie la început de an de studii, fie atunci când se vor caza în cămine, scrie sputnik.md.

În cadrul conferinței de presă organizate astăzi la Guvern, ministru Sănătății a fost întrebată dacă cunoaște acest lucru. Ala Nemerenco a declarat că nu au fost date indicații în acest sens, dar i se pare o măsură de prevenție bună, „deoarece studenții acum s-ar putea infecta ușor unul de la altul, mai ales cei din cămine”.

„Căminul este o colectivitatea foarte mare și într-o cameră locuiesc în mediu trei persoane, atunci administratorii acestei universități trebuie să se asigure că nu va veni nimeni să infecteze pe ceilalți, acum când vin de acasă. După asta, ei deja vor locui într-un mediu mai strâns”, a declarat Nemerenco.

Ministrul Sănătății a declarat că testul la COVID-19 sau certificatul de vaccinare ar fi necesar și în cazul studenților la medicină, pentru că atunci când ei merg la practică în clinicile universitare ar putea să infecteze cu noul coronavirus pacienții grav bolnavi, iar acest lucru ar putea duce la tragedii. În context, ministru Sănătății a îndemnat populația să se imunizeze pentru a opri răspândirea COVID-19.