mamaplus

Studenții de la medicină, trimiși să facă practica în spitalele în care sunt tratați bolnavii de COVID-19

-
//
25.06.2020

Studenții anului doi de la medicină sunt trimiși să facă practica în spitalele în care sunt tratați bolnavii de COVID-19. Părinții lor sunt indignați și cer Ministerului Sănătății să anuleze această decizie. Însă administrația Universității de Medicină şi Farmacie „Nicolae Testemițanu” susține că studenții şi părinții lor nu au înțeles cum sunt organizate stagiile de practică.

Un părinte al unei studente din anul doi a spus că fiica a primit un mesaj, prin care toți studenții sunt obligați să facă stagiile de practică în instituțiile medicale de la locul de trai, inclusiv cele în care sunt tratați pacienții cu COVID-19.

„Susținem practica, bineînțeles. Studenții trebuie să facă stagiul de practică. Dar consider că acest lucru nu trebuie făcut în perioada pandemiei, când există o creştere a numărului de infectări. Totuși, ei încă sunt copii, care nu au nicio experiență practică”, a declarat Olga, mama unei studente.

Pentru a convinge administrația universității să-și schimbe decizia, părinții vor trimite o petiție în adresa Ministerului Sănătății.

„Am întocmit o scrisoare și intenționăm să o trimitem Ministerului Sănătății. Nu ne temem doar pentru viața copiilor noștri. Ştim cu toții că nici medicii nu au suficiente mijloace de protecție, ce să mai vorbim despre studenți”, a precizat Olga, mama studentei.

Din spusele părinților, la stagiile de practică vor fi trimiși peste 50 de studenți din anul doi și trei de la facultățile de medicină generală și sănătate publică.

Rectorul Universității de Medicină și Farmacie a spus că studenții şi părinții au înțeles greşit mesajul.

La Universitatea de Stat de Medicină și Farmacie Nicolae Testemițanu sunt circa 5800 de studenți.