mamaplus

Studenta din Iași, dispărută de două săptămâni, a fost găsită în R. Moldova. Mesajul postat după ce poliția a dat de urmele ei

-
//
24.05.2023

Studenta de 20 de ani din Iași, care a fost dată dispărută de părinții ei în urmă cu două săptămâni, a fost găsită în Republica Moldova. Ea este teafără, potrivit propriilor declarații, și a fost localizată cu ajutorul unui cetățean moldovean care a recunoscut-o și a anunțat poliția, scrie digi24.ro.

mamaplus

Maria Gheorghiu a dispărut de acasă de pe 9 mai, iar a doua zi părinţii ei au anunțat poliția, care a început operațiunile de căutare. Ea a fost găsită ieri în Republica Moldova, după două săptămâni de căutări. „Astăzi, 23 mai a.c., tânăra a cărei dispariție a fost sesizată la data de 10 mai a.c., a fost găsită. Polițiștii ieșeni continuă verificările pentru clarificarea întregii situații de fapt”, a transmis miercuri IPJ Iași, potrivit BZI.

Presa locală scrie că tânăra a plecat de acasă și a ajuns la București mai întâi, unde unde şi-a vândut telefonul şi laptopul, iar câteva zile mai târziu a plecat în Republica Moldova. Un cetăţean din Republica Moldova, care văzuse ştirea cu fata dispărută, a văzut-o și a recunoscut-o miercuri la orele amiezii. Persoana anunțat poliția, care a identificat-o pe Maria Gheorghiu, scrie Ziarul de Iași.

Părinţii fetei, care au mers în Republica Moldova să o preia miercuri seară, le-au spus anchetatorilor că fata lor şi-ar fi premeditat fuga, deoarece şi-a luat rămas bun de la ei şi de la rude. Miercuri seară, Maria Gheorghiu anunțat și ea într-o postare pe Facebook că a fost găsită și că este teafără.

mamaplus

„Bună! Aș vrea să vă spun că sunt bine, m-am revăzut astăzi cu familia mea și nu mai sunt căutată de poliție. Nu mi s-a întâmplat absolut nimic rău, sunt complet teafără și nevătămată. Apreciez implicarea voastră în găsirea mea și mă bucur că există atâția oameni altruiști și plini de compasiune printre voi”, a scris ea.