mamaplus

Strigătul Marcelei către șoferi, după ultimii morți în accidente: „Când mă veți vedea șchiopătând, veți înțelege…”

-
//
19.05.2023

„Dragi șoferi, viața are prioritate! Dacă această frază nu vă este suficientă, când mă veți vedea prin Chișinău șchiopătând pe două proteze, veți înțelege că oricine din familia voastră ar putea fi în poziția mea”, a scris joi, 18 mai curent, Marcela Paladi, pe conturile sale de pe rețelele sociale. Se întâmplă după cel mai recent accident fatal de la Băcioi, provocat de un șofer beat și soldat cu trei morți și trei răniți, transmite realitatea.md.

mamaplus

În aceeași postare, tânăra a făcut în primul rând apel la autorități pentru a înăspri legislația pentru șoferii care sunt recunoscuți vinovați de accidente mortale.

„Oare la noi când se va face regulă? Oare câte vieți mai trebuiesc spulberate și mutilate, ca autoritățile să se implice și să aplice amenzi mai usturătoare? Oare câte familii trebuiesc distruse, ca legile în sfârșit să devină mai drastice? De ce într-o țărișoară atât de mică, se întâmplă lucruri atât de urâte?”, se întreabă ea.

mamaplus

Amintim că  trei tineri au murit în urma accidentului fatal de duminica trecută, 14 mai curent, pe traseul Chișinău-Cimișlia, între localitățile Băcioi și Răzeni, provocat de un șofer beat la volan. Alți trei sunt răniți.

Șoferul de 33 de ani, acuzat că a provocat accidentul, a urcat beat la volan. El nu-și recunoaște vina. Pledează, deocamdată, nevinovat. Marți, 16 mai curent, i s-a aplicat mandat de arest preventiv pentru 30 de zile.

Potrivit procurorului de caz, a fost depistat cu o alcoolemie de 0.58 mg/l de alcool în aerul expirat. Acum, el riscă pedeapsă de la 7 până la 12 ani de închisoare.