mamaplus

Spitale, școli și grădinițe din întreaga țară vor fi izolate termic

-
//
13.09.2022

Uniunea Europeană oferă un grant de 15 milioane de euro pentru a îmbunătăți izolația termică a clădirilor din capitală, instalarea sistemelor de iluminat, încălzire, răcire și ventilare, precum și pentru promovarea utilizării raționale a resurselor energetice.

Acordul de grant a fost semnat, astăzi, de viceprim-ministrul Andrei Spînu, ministru al Infrastructurii și Dezvoltării Regionale, și reprezentantul Băncii Europene pentru Investiții (BEI), Stella Reniță.

Este vorba despre spitale republicane, școli, grădinițe, instituții sanitare din întreaga țară, care sunt vizate de proiectul finanțat de UE.

„Moldova, acum mai mult ca niciodată, trebuie să-și obțină autonomia energetică. Întrucât suntem 75% dependenți de energie, dorim să atingem obiectivul neutralității climatice până în 2050. Mai mult, fiecare proiect și resursă financiară utilizată eficient în reziliența energetică ne va întări în fața crizelor viitoare. Școlile, grădinițele și spitalele din localitățile Republicii Moldova sunt instituțiile țintă pentru proiectele de eficiență energetică. Pornind de aici, dorim să aducem o schimbare majoră în sectorul energetic și vă mulțumim că ne sunteți alături în acest proces”, a declarat Andrei Spînu.

Acest nou acord vine să sprijine performanța energetică, reducerea emisiilor de CO2 și dezvoltarea urbană durabilă, contribuind, astfel, la îmbunătățirea condițiilor de viață a cetățenilor.