mamaplus

Specialiștii avertizează că unele accesorii de sărbători ne pot pune viața în pericol. Ce trebuie să știi

-
//
03.12.2020

Sărbătorile de iarnă bat la ușă, iar în magazine putem găsi deja o gamă largă de decorațiuni de Crăciun. Specialiștii atenționează cetățenii să fie precauți atunci când achiziționează jucării, ghirlande și alte accesorii de sărbători.

Ofertele sunt pentru toate gusturile și buzunarele, specialiștii avertizează însă că unele dintre acestea ne-ar putea pune viața în pericol.

Directorul Centrului Național pentru Protecția Intereselor Economice ale Consumatorilor, Sergiu Lelic, a scos în evidență câteva aspecte importante la care ar trebui să atragă atenția fiecare cumpărător.

„În primul rând, achiziționați produsele din locurile autorizate și citiți cu mare atenție compoziția acestora. Analizați ambalajul, culoarea, piesele, pentru că există multe riscuri ca produsele să fie contrafăcute”, a semnalat Sergiu Lelic.

În special, specialistul s-a referit la instalațiile luminoase care adesea prezintă un potențial pericol pentru viața și sănătatea consumatorilor.

„Unele instalații prezintă riscuri sporite de electrocutare sau de incendiu. Produsele trebuie să fie etichetate corespunzător. Firul, de la primul bec până la priză, trebuie să aibă o lungime corespunzătoare. De asemenea, ghirlandele comercializate trebuie să dețină declarații de conformitate”, a subliniat interlocutorul.

În caz de depistare a unor neconformități, consumatorii sunt îndemnați să înștiințeze autoritățile responsabile.