mamaplus

Spații de cazare pentru refugiați în școlile din Chișinău. Mai mulți părinți se arată nemulțumiți

-
//
03.03.2022

În cadrul unei conferințe susținute astăzi la Centrul Moldexpo, primarul general al capitalei Ion Ceban a subliniat că urmează a fi activate spații din școlile din municipiu destinate refugiaților din Ucraina. Chiar dacă edilul menționează că decizia nu a fost deocamdată implementată, mai mulți părinți membri ai grupului ”Părinți Solidari” susțin că în școlile pe care le frecventează copiii lor au fost deja cazați câțiva refugiați din Ucraina. Totodată, părinții se arată nemulțumiți și chiar speriați de faptul că persoane necunoscute se vor afla în același spațiu cu copiii lor.

„Avem nevoie urgent de activarea altor spații care nu aparțin municipalității. Astăzi am dispus să fie pregătite 18 școli, intrăm în școli. (…) Atenționez, odată în plus, Guvernul Republicii Moldova, dacă nu activați în regim de urgență alte spații, pe teritoriul mun. Chișinău, vom fi nevoiți să activăm spații pe teritoriul instituțiilor educaționale, alte spații nu avem, în sălile de sport etc. Asta înseamnă că copiii din mun. Chișinău vor trebui să treacă în online. De asta vă rugăm foarte mult, demersurile toate au fost expediate, activați spații suplimentare și resursele umane, care pot fi folosite în aceste spații”, a declarat primarul capitalei, Ion Ceban.

Solicitați de MamaPlus.md, reprezentanții Direcției Generale Educație, Tineret și Sport a Consiliului municipal Chișinău au declarat că la moment în nicio instituție de învățământ din capitală nu au fost cazați refugiați din Ucraina.

Potrivit deciziei Comisiei pentru Situații Excepționale a Municpiului Chișinău din data de 2 martie, se dispune organizarea Centrelor de plasament temporar pentru refugiați în sălile de sport, cu intrări separate, din instituțiile de învățământ primar și secundar: Liceul Teoretic ”Universul”, școala primară ”Antonin Ursu„, Liceul Teoretic ”Neciu Levițchi”, Liceul Teoretic ”Mihai Marinciuc”, Liceul Teoretic ”Alexandru cel Bun”, Liceul Teoretic ”B.P. Hașdeu”, Liceul Teoretic ”George Meniuc”, gimnaziul cu profil teatral ”I.L.Caragiale”, Liceul Teoretic ”Natalia Gheorghiu”, gimnaziul nr. 49, gimnaziul nr. 48.

Mai mulți părinți din capitală, nemulțumiți de această decizie

În același timp, mai mulți părinți membri ai grupului ”Părinți Solidari” s-au arătat nemulțumiți de această decizie, menționând că își fac griji pentru siguranța copiilor. Mai mult decât atât, ei au mai precizat că în unele instituții de învățământ din capitală au fost deja cazați refugiați din Ucraina.

mamaplus
mamaplus
mamaplus