Soția lui Adrian Ursu, Irina, și-a făcut blog și se apucă de scris. Ea va împărtăși din experiența de mamă, soție și mai cu seamă de “expert în bucătărie”.
“Cînd viața ia o întorsătură neaşteptată şi în loc de studii, serviciu, petreceri şi aventuri îți oferă probabil cel mai frumos job din lume- cel de mamă şi de soție, evident că nu ai cum să rămîi la fel şi apuci să faci lucruri noi sau cauți ceva nou, ca să corespunzi cu noul statut (de mamă şi soție).
Eu dintotdeauna ştiam să gătesc zeamă, să pun roşii la marinat, dar mai ales, care e deosibirea între carnea de pork şi cea de vită şi că pe cea de pork în cele mai multe cazuri trebuie să o îngheți înainte să o găteşti, pentru afi mai moale şi bună. Dar niciodată nu am fost cu adevărat pasionata de gătit aşa cum sînt acum. Adun cărți de gătit de peste tot şi de la toți ( mai ales de la vecini, cărora le-am luat toate cărțile). Şi dacă la cineva toată ziua răsună radioul sau tv-ul a muzică sau ştiri, atunci acolo unde stau eu, televizorul e pe unda gătitului de dimineață pînă mergem la culcare ( cu mici întreruperi pentru desenele animate pe care le priveşte Maria-Andreea). Mă holbez toată ziua la diverse rețete din cărți, pe net, la tv… dar mai ales la Jamie Oliver – un tînăr bucătar englez cute, fîlfîit şi şîşîit)) ce…mmm te înnebuneşte cu gătitul lui pe care ai impresia că l-a practicat în toate viețile pe care le-a avut şi n-o să îi dispară îndemînarea pentru asta niciodată!
Sunt o groază de lucruri pe care nu le ştiu despre prepararea mîncărurilor şi pe care ard de nerăbdare să le descopăr, dar deja mi-am pus verdețuri în ghiveciurile de pe pervazul bucătăiei şi abia aştept să crească şi să le pun în mîncărurile care voi învăța să le fac.
Despre asta vreau să fie blogul meu şi nu numai.
Soooo give it a try!”, a scris ea în prima postare.