mamaplus

Șoferul care a lovit mortal un copil de 10 ani pe o zebră lângă aeroport își recunoaște vina

-
//
27.04.2023

Șoferul, care a lovit mortal în seara de 23 decembrie 2022, un băiat de 10 ani pe o trecere de pietoni de lângă aeroport, riscă până la patru ani și opt luni de închisoare. Decizia urmează a fi pronunțată pe 25 mai. Bărbatul își recunoaște vina și riscă până la patru ani și opt luni de închisoare, scrie TV8.md.

mamaplus

Procurorii au solicitat o pedeapsă maximă, care se rezumă la patru ani și opt luni de închisoare. În cazul în care șoferul nu își recunoștea vina, risca până la șapte ani de închisoare.

Totodată, procurorul a solicitat anularea dreptului inculpatului de a conduce mijloace de transport și „admiterea integrală a acțiunii civile înaintate de partea civilă, pentru compensarea în totalitate a prejudiciului cauzat prin comiterea infracțiunii”.

Un automobil de marca Lincoln, condus de un tânăr de 22 de ani, a tamponat băiatul în timp ce traversa strada pe trecerea de pietoni.

Copilul imediat a fost preluat de salvare și transportat la spital pentru îngrijiri medicale, însă în urma traumatismelor cu care s-a ales, acesta a decedat. Un martor spunea că șoferul conducea cu viteză mare, iar zebra era neiluminată.