mamaplus

Șoferița de troleibuz, care a accidentat-o mortal pe fetița de la Ciocana, și-a aflat pedeapsa

-
//
14.07.2023

Șoferița de troleibuz, care la sfârșitul lunii martie a accidentat mortal o copilă pe nume Anastasia, în vârstă de 12 ani, pe o trecere de pietoni nedirijată din sectorul Ciocana al capitalei, și-a aflat pedeapsa. A fost condamnată la 4 ani de închisoare, dintre care 2 ani cu suspendare. Aceasta urmează să execute astfel 2 ani și 6 luni într-un penitenciar de tip deschis. Hotărârea a fost pronunțată vineri seara, 14 iulie curent, de Judecătoria Buiucani. 

mamaplus

„Termenul rămas de pedeapsă sub formă de închisoare pe un termen de un an și șase luni după ispășirea termenului real stabilit se suspendă pe o perioadă de probațiune de 4 ani”, a anunțat judecătoarea, potrivit imaginilor filmate de tv8.md.

Procurorii au cerut 5 ani de închisoare, iar avocații – eliberarea condiționată.

Femeii i-a mai fost anulat dreptul de a conduce mijloace de transport.

Hotărârea este cu drept de atac în termenul prevăzut de lege în instanța ierarhic superioară, Curtea de Apel, unde deciziile devin definitive și executorii.

Amintim că, pe 24 martie curent, Anastasia a încercat să traverseze strada regulamentar la o trecere de pietoni nedirijată pe bd. Mircea cel Batrîn din sectorul Ciocana al Capitalei, când a fost tamponată mortal de un troleibuz de pe ruta nr. 13 condus de o șoferiță. Taxatoarea susținea că s-a întâmplat în afara trecerii, însă imaginile surprinse și distribuite pe rețele o contrazic și confirmă versiunea polițiștilor.

Anastasia era elevă a Liceului Teoretic „Dacia” cu predare în limba rusă din același sector și era singurul copil al soților Culai.

Inițial șoferița a fost plasată în arest preventiv de Judecătoria Ciocana, admițând demersul procurorilor, după care Curtea de Apel Chișinău a dat curs cererii apărării și i-a modificat măsura în arest la domiciliu. Femeia a apelat de mai multe ori după ajutorul medicilor de urgență pentru starea de șoc. Atât acuzarea, cât și apărarea spun că aceasta se căiește.

Sursa: realitatea.md