mamaplus

Situație alarmantă în Moldova! 26 de copii bolnavi de gripă au ajuns la spital zilele trecute

-
//
03.01.2020

În doar trei zile, la Spitalul de boli contagioase pentru copii din Chișinău au fost internați mai mulți copii diagnosticaţi cu gripă. Într-un comunicat de presă al Ministerului Sănătății se anunţă că pacienţii sunt în afara pericolului, iar nouă dintre aceștia au fost deja externați. 

Potrivit reprezentanților Agenției Naționale de Sănătate Publică, pe parcursul lui 2019 în ţară au fost înregistrate, în total, 65 de cazuri de îmbolnăviri cu gripă sezonieră dintre care 58 fusese depistate în Chișinău. 

Un caz s-a soldat cu deces. Este vorba despre o copilă de 14 ani din raionul Cahul, care a murit luna trecută din cauza complicaţiilor provocate de această boală. Pentru elucidarea tuturor circumstanţelor în care s-a stins pacienta a fost pornit un proces penal.

Menționăm că România se află în pragul unei noi epidemii de gripă. Boala a ucis în sezonul trecut 200 de români, iar estimările arată că în această perioadă, numărul îmbolnăvirilor va crește foarte mult, iar apogeul va fi atins luna viitoare.