mamaplus

Siguranța online a copiilor: MEC lansează programul Eroii Internetului

-
//
07.02.2024

De Ziua Internațională a Siguranței pe Internet, Ministerul Educației și Cercetării lansează în R. Moldova Programul „Eroii Internetului”, în cadrul căruia copiii și tinerii vor fi învățați să exploreze internetul în siguranță și cu încredere.

mamaplus

Potrivit Ministerului Educației și Cercetării, programul este implementat de Asociația „Adfaber”, cu sprijinul Centrului Internațional „La Strada Moldova” și poate fi accesat gratuit, transmite Știri.md.

„Eroii Internetului sprijină profesorii în implementarea unui program educațional despre siguranța online, oferind lecții digitale și activități interactive ce pot fi folosite în predare. Adițional, Programul include un ghid pentru familii, care încurajează dialogul și învățarea comună între părinți și copii despre siguranța pe Internet”, se arată în anunțul MEC.

Totodată, Ministerul Educației anunță că în următorii trei ani de la implementarea programului, mai multe cadre didactice vor participa la formări, astfel ca ulterior să educe elevii în spiritul unei utilizări responsabile și în siguranță a Internetului

Programul, susținut de Google se derulează simultan în mai multe țări europene, inclusiv România, Grecia, Croația, Lituania, Ungaria, Slovacia, Cehia, urmând să se extindă în Ucraina și Letonia. Programul este structurat în cinci capitole cu activități și scenarii de lucru la clasă.

De asemenea, în cadrul Programului copiii pot aplica și testa cunoștințele dobândite prin jocul Interland.