mamaplus

Și-a sacrificat cariera și a devenit tată singur pentru un băiețel abandonat, diagnosticat cu autism și care nu putea să vorbească

-
//
22.03.2023

Ruben Ramos a crezut dintotdeauna că dragostea poate face magie și a preferat să se mențină plin de speranță și ambițios pe tot parcursul vieții sale. Își dorea nespus de mult să își întemeieze o familie și știa că, la un moment dat, își va putea îndeplini visul, scrie www.divahair.ro.

mamaplus

El a emigrat din Mexic și și-a petrecut întreaga copilărie în Texas. Familia sa a fost săracă și, din păcate, cu greu și-a permis să îl crească și să îl întrețină. Când era copil era deseori ridiculizat pentru că nu purta haine scumpe sau pantofi de lux.

Însă Ruben a încercat să nu pună la suflet tachinările altora, ci chiar le-a folosit ca sursă de motivație pentru a evolua și pentru a-și depăși condiția. În cele din urmă, el a devenit prima persoană din familie care a absolvit liceul și a obținut diploma de licență. Cu toate acestea, cea mai remarcabilă realizare era pe cale să apară.

La doar 29 de ani, tânărul era deja un mândru director de marketing și ducea o viață bună. Chiar și așa, ceva lipsea și nu se simțea împlinit. Voia neapărat să își întemeieze o familie. A început să se informeze despre întregul proces al înfierii, dar și despre plasament, iar apoi a luat marea decizie.

Deși a avut parte de sprijinul rudelor sale, bărbatul a înfruntat de unul singur dificultățile administrative de care s-a lovit în drumul său. Și chiar dacă lucrurile nu au părut promițătoare de la bun început, totul s-a schimbat atunci când la cunoscut pe micuțul Hector la un eveniment de adopție. Copilul era autist și nu putea să vorbească.

În ciuda condiției sale, Ruben s-a atașat instantaneu de băiețelul mexican și a vrut neapărat să îi ofere un loc sigur în care să crească și să se dezvolte. Hector i-a furat, pur și simplu, inima.

„Încă îmi amintesc prima dată când l-am văzut. Îmi amintesc cum era îmbrăcat, îmi amintesc privirea din ochii lui și cât de inocent arăta. Nu mă puteam opri din a-l privi”, a mărturisit bărbatul.

mamaplus

Din păcate, a-i oferi lui Hector un cămin iubitor nu a fost atât de simplu pe cât și-a imaginat Ruben. După ce a depus actele necesare pentru a-i deveni părinte, bărbatul a aflat că nu a fost selectat și că nu va putea face asta. Vestea l-a distrus, dar, în același timp, l-a motivat să-și păstreze speranța. Avea atât de multă iubire de dăruit, încât nu putea să se dea bătut.

Timp de doi ani, având licență de adopție, bărbatul a așteptat constant să fie selectat pentru a deveni părinte. Din păcate, timpul a trecut, iar dorința sa nu s-a mai îndeplinit. În ianuarie 2018, a decis să renunțe la licența de adopție. Procesul era epuizant.

Dar, chiar și așa, după numeroasele dezamăgiri de care a avut parte, Ruben nu l-a uitat niciodată pe micuțul Hector. Chiar când se pregătea să își încheie licența, a primit un telefon neașteptat din partea asistentului său social.

„Încă îmi amintesc cuvintele lui: „Domnule Ramos, vă amintiți de Hector? Ei bine, nu s-a adaptat în familia care a fost selectată pentru el și asistentul său social ar dori să știe dacă mai sunteți interesat de el?””, a povestit bărbatul.

Ruben a fost șocat de ceea ce se întâmplase, dar a spus „da” fără să stea pe gânduri. Trei zile mai târziu, copilașul a ajuns la ușa lui și acesta a fost începutul vieții lor împreună.

Tăticul a fost nevoit să facă numeroase sacrificii pentru a-l face pe micuțul său fericit. Chiar dacă era copleșit, știa că trebuie să lupte pentru a nu-și pierde băiatul. În timp ce băiețelul dormea, într-o noapte, el și-a jurat că îl va iubi indiferent de obstacolele care îi vor apărea în cale. Cu timpul, a reușit să construiască o relație incredibilă cu copilul, bazată pe iubire și respect.

În cele din urmă, bărbatul a fost nevoit să renunțe la slujba sa, care în trecut îi aducea mândrie și bucurie. Nu a fost deloc o decizie ușoară, dar a meritat până la urmă. Chiar dacă și-a lăsat cariera în urmă, Ruben a primit un nou titlu, acela de tată. În ziua de 14 august 2020, Hector a fost adoptat în mod oficial.

„Titlul de tată se câștigă”, a spus fericitul tătic.

 

De asemenea, Hector a fost încântat și bucuros că și-a găsit o casă și o familie pentru totdeauna. După ce a primit marea veste, a alergat la tăticul său în brațe și i-a spus: „Te iubesc atât de mult. Te iubesc foarte, foarte mult”.

Băiețelul i-a zis pentru prima dată „tată” lui Ruben atunci când, într-o zi, a venit să îl ia de la școală. Bărbatul a fost de-a dreptul extaziat să-l audă numindu-l astfel.

„După ce am tras pe dreapta și am plâns ca un copil în parcare timp de aproximativ 15 minute, am știut că aceea a fost cea mai valoroasă, cea mai semnificativă realizare din întreaga mea viață și că nu mai era cale de întoarcere.”, povestit el.

Ruben a avut multe de îndurat până să devină tată. Și-a pierdut părul din cauza stresului, a renunțat la cariera sa și sănătatea sa mintală începuse să fie afectată. Chiar și așa, suferința și eforturile au meritat pentru că, mulțumită iubirii sale de neegalat, întreaga viață a lui Hector s-a schimbat. Micuțul a început să cânte, sa obțină rezultate bune la școală și chiar să vorbească.

„În 2020, am trecut prin mai multe pierderi. Mi-am pierdut câinele, slujba și relațiile. Dar, prin haos, am experimentat și am câștigat, de asemenea, dragoste necondiționată. Nimeni nu-mi poate lua asta. Asta înseamnă curaj, iubire, putere și rezistență. Aceasta este fericirea.”, a povestit tăticul.

Bărbatul a devenit un om mai bun cu timpul și este recunoscător pentru fiecare moment pe care l-a împărtășit cu copilașul său. El este un exemplu de urmat pentru noi toți, căci dragostea, ambiția și bunătatea l-au determinat să schimbe cu totul firul vieții unui copil sărman.

mamaplus