mamaplus

Și familiile care nu s-au înregistrat pentru a primi compensații la energie vor fi sprijinite de stat

-
//
18.11.2022

Acestor familii le vor fi distribuite categoria medie de vulnerabilitate, a spus ministrul Muncii și Protecției Sociale, Marcel Spatari, în cadrul emisiunii „Cabinetul din umbră” de la Jurnal TV.

Pe de altă parte, în aceiași categorie vor fi incluse și familiile cu venituri mari.

Marcel Spatari a mai declarat că, atribuirea categoriilor de vulnerabilitate va fi făcută automat în sistemul informațional de vulnerabilitate energetică pe data de 25-27 noiembrie, iar data limită a depunerii cererilor pe compensații.gov.md este 24 noiembrie.

Cea mai mare parte dintre familiile care s-au înregistrat deja pe platforma compensatii.gov.md se încadrează în cea mai înaltă categorie de vulnerabilitate. Ministrul Muncii și Protecției Sociale spune că majoritatea cetățenilor Republicii Moldova au nevoie de suport din partea statului la plata facturilor. Valoarea maximă a compensației la gaz pentru cei mai vulnerabili cetățeni va fi de 3110 de lei, notează IPN.

„Familiile care au venituri în jur de 10 mii de lei și doi membri în gospodărie, se încadrează în cea mai înaltă categorie de vulnerabilitate. Estimările preliminare arată că 60% din toate familiile care s-au înregistrat deja se califică pentru cea mai înaltă categorie de vulnerabilitate. Sunt foarte multe familii care vor primi compensația maximă”, a spus Marcel Spatari în cadrul unei emisiuni de la JurnalTV.

Reamintim, Guvernul a anunțat ieri cu cât vor fi compensate facturile pentru căldură, gaz și lumina