mamaplus

Sfaturi pentru părinți: Cum să reacționăm la greșelile copiilor

-
//
03.11.2023

Comunicarea este soluția pentru multe probleme care se iscă în viață, mai ales când este vorba de copii.

mamaplus

Ca părinți, suntem puși în situația de a-i apăra chiar și atunci când greșesc. Cum o facem ca să nu ajungă să fie discriminați și cum să reacționam în cazul în care cineva îi ceartă ne explică Zinaida Soroceanu, expert în educație și comunicare relațională, transmite Știri.md.

„Sunt niște reguli de bază. Depinde mult și de încălcarea pe care a făcut-o, dar trebuie să înțelegem ce a generat acest comportament și ce l-a motivat pe copil să facă așa”, a explicat Zinaida Soroceanu în cadrul emisiunii „Bună Dimineața”.

Expertul a mai spus că intermediar în unele cazuri ar trebui să fie profesorul sau dirigintele, pentru a calma spiritele și în cazul unor părinți indignați.

„Dacă situația nu este tratată, copilul devine mai răutăcios, se închide și își apără singur interesele destul de toxic”, explică expertul.

În aceste cazuri expertul recomandă părinților să vină la școală sau să-i dea un telefon profesorului pentru a afla care este situația. Totodată, părintele ar trebui să-i ofere încredere copilului ca acesta să se simtă în siguranță.