mamaplus

Serviciile de apă și canalizare, mai scumpe în 2023. ANRE a aprobat noile tarife

-
//
11.01.2023

Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat noile tarife pentru apă. Decizia a fost luată astăzi de ANRE și va intra în vigoare odată cu publicarea acesteia în Monitorul Oficial.

Astfel, consumatorii casnici vor achita 11,12 lei/m3 pentru apă, ceea ce înseamnă cu 2,47 de lei mai mult față de cât este în prezent. 

Cât privește tariful pentru serviciile de canalizare pentru consumatorii casnici, acesta a fost majorat până la 4,18 lei/m3, adică mai mult cu 2,14 lei/m3 față de actualul tarif. 

Consumatorii noncasnici vor plăti 13,29 lei/m3 pentru apă și 11,17 lei/m3 pentru canalizare. 

La sfârșitul lunii noiembrie, 26 de consilieri municipali au votat pentru ajustarea tarifului pentru apă și canalizare până la 24 de lei. Întrucât nu exista un aviz al ANRE, necesar pentru a aproba o asemenea hotărâre, aleșii locali au stabilit că tariful va fi unul provizoriu, sperând ca între timp regulatorul să se pronunțe. 

Primarul Ion Ceban a insistat pe necesitatea majorării taxei pentru apă și canalizare, întrucât întreprinderea a acumulat datorii de milioane și că în aceste condiții există riscul debranșării de la rețea.