mamaplus

Șeful ANSP, despre relaxarea restricțiilor: ”Doamne fereşte dacă deschideam grădiniţele..."

-
//
14.06.2020

Invitat în cadrul unei emisiuni televizate, șeful ANSP Nicolae Furtună a recunoscut că anumite măsuri au fost relaxate prea devreme şi a specificat că este împotriva redeschiderii Pieţei Centrale, a grădinițelor şi a oficierii slujbelor în biserici cu participarea oamenilor.

"Am unele regrete că eu personal pentru că nu am fost mai insistent şi nu am fost auzit de colegii mei din comisie ca să nu relaxăm unele măsuri deoarece ele ne-au adus surprizele pe care le bănuiam. Eu rămân împotriva reluării activităţii grădiniţelor şi în situaţia asta doamne fereşte dacă noi deschideam grădiniţele, să te ferească sfântul", susține șeful ANSP.

Pe de altă parte, funcţionarul spune că este dezamăgit şi de atitudinea întregii societăţi, care nu respectă măsurile impuse pentru prevenirea răspândirii acestui virus.

"Eu mă uitam acum în reportajele dumneavoastră din Piaţa Centrală Să mă scuzaţi aceasta nu este purtat mască, dar este bătaie de joc. Mor oameni în zile de pace şi mor din nepăsare, din imprudenţă şi din iresponsabilitate şi acesta e păcat", a mai adăugat Furtună.

În aceste condiţii, nu se ştie cât va mai rezista personalul medical sub povara numărului mare de persoane infectate. Nicolae Furtună spune că deja au început controalele masive la diferiţi agenţi economici.

"Am rugat simplu începem activitatea frizeriilor doar cu îngrijire de păr, ulterior mergem mai departe. Nu, lumea nu a înţeles mesajul. Lumea fără măşti face şi manichiură şi pedichiură. Deja avem patru frizeri infectaţi, avem farmacişti infectaţi. De aceea am luat o decizie categorică amendă şi suspendarea activităţii.", mai spune oficialul.

Potrivit lui Nicolae Furtună, în prezent, ţara noastră se încadrează în ultimul scenariu privind numărul celor infectaţi cu noul coronavirus, atunci când avem o răspândire comunitară.