mamaplus

Secția pentru copii a Spitalului Municipal din Bălți, plină de gândaci și mizerie (FOTO/VIDEO)

-
//
18.08.2021

Organizația neguvernamentală Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI a raportat numeroase reclamații adresate conducerii Spitalului Clinic Bălți din cauza condițiilor antisanitare în secția pentru copii. Într-o scrisoare adresată mass-media, reprezentanții ONG-urilor scriu că „Spitalul Clinic Bălți nu îndeplinește nicio condiție de igienă” și atrage atenția nu numai asupra lipsei reparațiilor necesare în secție, ci și asupra prezenței unui număr mare de gândaci.

Pe o rețea de socializare, ONG-ul a publicat un fragment al unui interviu cu directorul Spitalului Clinic Bălți, Serghei Rotar, care a declarat că unele persoane nu văd binele care se face în cel mai mare spital din republică”.

„În spitalul din Bălți se rezolvă problemele stringente necesare pentru ca spitalul să fie la înălțime”, menționa Serghei Rotari. Concomitent cu discursul său, un videoclip amator a fost postat în jumătatea stângă a cadrului. În imagini se văd gândaci care mergeau de-a lungul peretelui. 

Autorul își însoțește postarea cu un comentariu sarcastic: „Solicităm conducerii Spitalului Clinic Bălți să-și scrie urgent încă un premiu "pentru implementarea cu succes a unei grădini zoologice de contact în secția pentru copii”.

În plus față de problema cu insectele, publicul s-a concentrat asupra stării generale a spațiilor pentru pacienți și a clădirii în sine, care, cu siguranță, are nevoie de reparații. 

Ca exemple, există fotografii ale secțiilor de spital făcute în ultimii doi ani.

Potrivit martorilor, acum un an, chiar și în departamentul pentru cei infectați cu coronavirus, în unele secții, a existat o lipsă de apă la robinet. Autorul postării pe rețeaua de socializare a scris cu indignare: "Este posibil ca un pacient cu COVID să nu-și poată spăla nici măcar mâinile?"

Potrivit societății, secția pentru copii din spitalul Bălți se află în cea mai deplorabilă situație. 

Conform informațiilor furnizate de Asociația pentru Drepturile Omului Lex XXI, în prezent, accesul la acest departament al Spitalului Clinic Bălți poate fi numit limitat, deoarece problema cu rampa nu a fost încă rezolvată.

mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus
mamaplus