mamaplus

Se închid teatrele, cinematografele și alte zone de agrement din Chișinău

-
//
23.09.2021

Zonele de agrement, parcurile de distracție, teatrele, cinematografele și sălile de concert din capitală își sistează activitatea din 1 octombrie, dacă municipiul Chișinău va rămâne în pragul roșu de alertă de COVID. Despre aceasta se arată în decizia Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică.

De menționat că potrivit ultimelor date publicate de Primăria Chișinău, în capitală incidența cazurilor de COVID a fost de 299.1 cazuri la 100.000 populație.

Decizia a fost adoptată în cadrul ședinței CNESP în urma consultărilor cu specialiștii în sănătate publică și cu mediul de afaceri.

Comisia a adaptat pragurile de incidență de infectare cu COVID-19 recomandate de Organizația Mondială a Sănătății la necesitățile sistemului de sănătate și la realitățile economice și sociale ale Republicii Moldova. 

Potrivit CNESP, pragul de alertă roșu se activează în cazul în care incidența de cazuri de infectare constituie 250 de cazuri sau mai mult la 100.000 populație pentru ultimele 7 zile cumulativ.

Măsurile de sănătate publică pentru prevenirea răspândirii și controlul infecției COVID-19 valabile în perioada stării de urgență în sănătate publică vor intra în vigoare la data de 1 octombrie 2021.

mamaplus