mamaplus

Scumpirile alimentelor generează probleme în grădinițele din Chișinău

-
//
10.05.2022

Trei agenți economici care livrează produse alimentare în grădinițele din Chişinău au cerut rezilierea contractelor pentru anumite mărfuri. Despre asta a anunțat şeful interimar al Direcției municipale educație, Andrei Pavaloi, care a explicat că scumpirile din ultima perioadă i-au determinat pe antreprenori să vină cu astfel de solicitări.

Pavaloi a mai precizat că, în cazul unor produse alimentare, prețul indicat inițial în contract a ajuns să fie mai mic decât cel pe care-l plăteşte agentul economic.

”De către trei agenți economici au fost depuse solicitări, reieşind din Circulara Ministerului Finanțelor, prin care a fost solicitată rezilierea contractelor pe anumite categorii de produse, cum ar fi orez, hrişcă, ulei, tăiței de casă, cacao, paste făinoase. Urmează să fie lansate alte proceduri de achiziție pentru produsele respective”, a spus Andrei Pavaloi, şef interimar Direcția educație municipiul Chişinău.

Şeful Direcției educație a anunțat că achizițiile vor fi organizate după o procedură simplificată, astfel încât produsele alimentare să fie livrate cât mai rapid în grădinițe.

Andrei Pavaloi a declarat că în perioada licitațiilor procesul de alimentație în grădinițe nu va fi perturbat în niciun fel, datorită faptului că sunt stocuri suficiente.