mamaplus

În școli va apărea o disciplină nouă: Vor învăța despre energie și climă

-
//
29.02.2024

Elevii din clasele I-XII vor studia o nouă disciplină care va include materiale specifice legate de energia și mediul înconjurător.

mamaplus

Potrivit Cristinei Pereteatcu, secretar de stat la Ministerul Energiei, educația este cheia pentru construirea unui viitor durabil. Astfel, este esențial să educăm copiii din timp despre aceste aspecte pentru a le forma un set de valori și cunoștințe care să îi ajute să ia decizii informate și responsabile în viitor, transmite Știri.md.

„Actualmente sunt elaborate 84 de produse didactice, ghiduri și proiecte de lecții împărțite pe trepte de învățământ: ciclul primar, gimnazial și liceal. Prin intermediul acestora, elevii vor învăța atât teoretic, cât și practic modalități de utilizare a surselor de energie regenerabilă, eficiența energetică, reducerea emisiilor de carbon și alte aspecte legate de protejarea mediului înconjurător. Ne propunem între timp să facem și desene animate pentru copii despre energie și climă. Vrem să educăm generații care conștientizează provocările din sectorul energiei și problemele de mediu, și promovează un stil de viață sustenabil”, a menționat Cristina Pereteatcu.

Secretarul de stat a anunţat că între lunile martie şi mai va fi derulat un curs de formare a competenţelor profesorilor în aceste domenii. De asemenea, acest curs va fi implementat ca un proiect-pilot în mai multe școli din întreaga țară.

Potrivit, reprezentantei PNUD în Moldova Veronica Herța, copiii adesea sunt mai receptivi la idei noi și la schimbare, iar ei pot fi cei care ne vor influența comportamentul și atitudinea față de mediul în care trăim.

Prin introducerea unor materiale educative specifice în Curriculumul școlar, Ministerul Energiei dorește să promoveze educația energetică și conștientizarea impactului consumului de energie asupra mediului înconjurător.