mamaplus

Scandal la o școală din Chișinău. Părinții acuză un antrenor că le-ar fi hărțuit sexual fiica

-
//
28.06.2023

Scandal la Școala Sportivă Specializată Republicană de Tenis din Chișinău. Unul dintre antrenori este acuzat că ar fi hărțuit sexual eleva sa de 15 ani. Cazul ar fi avut loc la sfârșitul lunii mai curent, iar adolescenta le-a povestit părinților despre tot ce i s-a întâmplat.

mamaplus

„Pe 27 mai, seara, antrenorul i-a scris un mesaj ca să vină la școală, că acolo nu mai este nimeni, și că trebuie să discute. A plecat, deși inițial ne-a spus că pleacă la magazin. A venit acasă în jurul orei 21:00, plânsă, și ne-a povestit ce i s-a întâmplat.  Ne-a spus că antrenorul a chemat-o să discute într-o cameră de odihnă, i-a propus să bea alcool, vodkă, iar ulterior a început să o atingă. La un moment dat, fiica mea a observat că s-a deschis ușa de la biroul în care se aflau: venise un alt antrenor din școală, atunci fata a profitat de moment a fugit”, a povestit mama adolescentei, pentru redacția Realitatea.md.

Femeia spune că din discuții a aflat că bărbatul și anterior ar fi încercat să o seducă pe fiica sa.

„După ce am aflat toate aceste lucruri am mers la directorul instituției, însă dumnealui a spus că sunt minciuni și că așa ceva nu poate să fie”, mai povestește femeia.

Redacția Realitatea.md a discutat cu directorul Școlii Sportive, Ion Tcaci, și iată ce ne-a declarată acesta:

„Director: Nu comentez lucrurile acestea, sunt declarații, însă nu sunt dovezi. Este în derulare o anchetă. Antrenorul se află la serviciu. Fetița la fel urmează antrenamentele”, a declarat pentru Realitatea.md, Ion Tcaci.

Realitatea.md a expediat în adresa Procuraturii Generale și a Ministerului Educației și Cercetării o solicitare de informații pentru a face claritate pe marginea acestui caz. Până la ora publicării știrii, răspuns nu am primit.