mamaplus

Scăldatul în havuz, periculos. Părinții sunt îndemnați să fie prudenți

-
//
17.06.2024

Scăldatul în havuzuri este periculos pentru sănătatea copiilor, mai ales din motiv că apa este foarte rece, atenționează responsabilii din sănătate. Medicii îndeamnă părinții să fie atenți cu cei mici și să-i monitorizeze atunci când îi scot în parcurile din oraș.

mamaplus

Vladimir Bolocan, șef adjunct al Direcției generale asistență medicală și socială, a precizat că scăldatul este interzis și în unele bazine din Chișinău, iar cei care nu se conformează vor fi pedepsiți de lege, transmite realitatea.md.

„Vreau să atenționez populația despre faptul că scăldatul în havuzuri este unul frumos, dar poate prezenta pericol pentru sănătate, din cauză că apa din havuzuri nu este apa încălzită în bazinele acvatice, este o apă care vine din sistemul centralizat de alimentare cu apă și are o temperatură până la 10 grade Celsius, și expunerea îndelungată la apă cu temperaturi scăzute poate, de asemenea, cauza anumite afecțiuni, în special la copii.

Rog părinții sau supraveghetorii copiilor în timpul jocurilor să fie precauți cu aceste practici, care sunt interesante, dar trebuie făcute cu o anumită limită.

Atenționez și cu privire la scăldatul în bazinele din Chișinău: există atenționări unde scăldatul este interzis anume din motiv că apa din acel bazin are o anumită calitate care nu este prielnică scăldatului. Rugăm cetățenii să se ghideze după acele panouri informative și să nu întreprindă acțiuni neautorizate în locuri publice, or, aceste lucruri sunt pasibile de răspundere”, a conchis Bolocan.