mamaplus

Șase tineri moldoveni au intrat în Cartea Recordurilor Guiness

-
//
24.02.2023

Șase tineri moldoveni au intrat în Cartea Recordurilor Guiness, după ce au realizat performanța de a sări cu niște cauciucuri umflate peste două corzi.

mamaplus

Recordul a fost înregistrat în Italia, după 69 de sărituri într-un minut, transmite Știri.md.

Potrivit lui Lilian Ceban, liderul trupei, stabilirea unui record nu a fost un scop în sine, însă o companie din peninsulă a acordat atenție succesului artiștilor moldoveni și a invitat observatorii Cărții Guinness la spectacol pentru a stabili recordul. 

În spatele unei prezentări de șase minute, aparent simple, stau 15 ani de pregătire. Trupa spune că drept locație pentru pregătiri le-a servit Circul din Chișinău. Aceștia fac antrenamente de la patru la șase ore pe zi. 

Potrivit lui Lilian Ceban, grupul s-a format în 2000, iar de-a lungul timpului au existat mai mulți membri. La moment, din grup fac parte maeștri în sport și tineri sportivi la început de cale.

Liderul trupei mai spune că în Moldova nu sunt atât de cunoscuți, pentru că nu au activat niciodată aici, din motiv că Circul se află în reconstrucție. Însă li s-a promis că vor putea activa și în țară.

La moment, trupa sa se află în turneu în Belgia și are un program de spectacole pentru șase ani înainte.