mamaplus

Șase licee din Chișinău vor avea clase specializate de fotbal

-
//
06.04.2021

După ce în anul trecut au demarat lucrările de reabilitare a stadioanelor din 6 instituții de învățământ, Primăria Chișinău inițiază implementarea Programului municipal privind dezvoltarea sportului prin instituirea claselor specializate la fotbal în instituțiile de învățământ, ciclul I/gimnaziu din municipiul Chișinău. Primarul general al capitalei, Ion Ceban, anunță că în aceste instituții de învățământ vor fi instituite clase specializate de fotbal.

Este vorba despre LT „Gaudeamus”, LT „Mihai Viteazul”, LT „Nicolae Iorga”, LT „George Călinescu”, LT „Nicolae Gogol” și LT „Liviu Deleanu”.

Programul prevede identificarea soluțiilor pentru îmbunătățirea calității educaționale a copiilor, amenajarea infrastructurii școlare, asigurarea igienei copiilor și neapărat construcția platformelor pentru amplasarea gazoanelor artificiale.

Astfel, elevii vor beneficia de noi terenuri de fotbal, reieșind din suprafața disponibilă, dintre care 2 stadioane de mărimi standard și 4 de mini-fotbal. Elevii claselor specializate se vor bucura de cele mai bune facilități pentru procesul educațional și sportiv, care presupune 10 ore de fotbal săptămânal în cadrul disciplinei „Fotbal”.

Pentru implementarea Programului municipal privind dezvoltarea sportului prin instituirea claselor specializate la fotbal urmează:

  • Finalizarea lucrărilor de amplasare a platformelor terenurilor de fotbal;
  • Amenajarea terenurilor cu gazoane artificiale de către Federația Moldovenească de Fotbal;
  • Organizarea de către FMF a cursurilor de instruire pentru antrenorii tuturor instituțiilor;
  • Selectarea copiilor pentru completarea claselor;
  • Asigurarea cu echipament sportiv a elevilor claselor specializate de către FMF;
  • Elaborarea și aprobarea deciziei Consiliului municipal Chișinău privind alimentația elevilor din clasele specializate ale instituțiilor.

„Respectiv, copiii din școlile participante în Proiect vor putea fi înscriși în clase de fotbal chiar în anul de studii ce urmează. Pentru anul 2021 sunt preconizate lucrări de amplasare a terenurilor de fotbal cu gazon artificial în 25 de instituții preuniversitare din municipiul Chișinău”, spune Ion Ceban.