mamaplus

Șase copii din Rîbnița au ajuns la spital cu diverse traumatisme și leziuni cerebrale

-
//
07.06.2022

Șase copii au fost internați în spitalul din Rîbnița în weekendul 4-5 iunie, scrie presa din regiune. Este vorba, în mare parte, de accidente casnice, în care copiii s-au lovit sau s-au rănit în timp ce au rămas nesupravegheați de părinți sau bunici.

În primul caz, un copil din Rîbnița a fost internat la spital cu suspecție de leziune cerebrală. Cu o zi înainte, se afla în vizită la bunica lui în satul Cîrnaț. Mergând cu tatăl său, copilul de un an a întins mâna după o floare. Și-a pierdut echilibrul și a căzut pe beton. A doua zi, băiatul a început să se simtă rău. Medicii l-au internat în secția de terapie intensivă.

O fetiță de 5 ani a avut nevoie de asistență medicală. S-a dat huța puternic într-un leagăn, a căzut din el și s-a lovit cu capul de pământ. Fetița are o leziune cerebrală traumatică, vânătăi la spate și la cap. Acum se află sub supravegherea medicilor în secția pentru copii.

Încă trei copii din Rîbnița s-au învinețit în timpul jocului. Acum sunt tratați acasă.

Duminică seara, 5 iunie, bunica și-a adus nepotul de 3 ani la Spitalul Districtual Central. În timp ce femeia încălzea mâncarea la bucătărie, copilul a rămas singur în cameră. În dulap, a găsit o poșetă cu monedă, a scos o monedă strălucitoare și a înghițit-o. Băiețelul i-a arătat gâtul bunicii, care a înțeles imediat totul. Ea a adus copilul la spital. Paramedicii au avut grijă de copil. Nu a avut nevoie de spitalizare.