mamaplus

Șapte femei din Moldova au fost UCISE în bătaie de către soți sau concubini

-
//
26.11.2019

De la an la an, statisticile sunt tot mai alarmante. Numai pe parcursul acestui an, peste 500 de femei din Moldova au fost victime ale violenței în familie, inclusiv 55 de minore. Pentru șapte dintre acestea, bătăile soților sau concubinilor au fost fatale, iar femeile au fost băgate în mormânt.

Agresorii luați la ochi de oamenii legii au fost 624 de bărbați și 83 de femei. Nu numai femeile și fetele sunt victime ale violenței în familie. Poliția anunță că și 152 de bărbați, dar și 13 băieți au avut de suferit în acest an de pe urma acestor infracțiuni.

Menționăm că, din 25 noiembrie, a fost lansată Campania „16 zile de activism împotriva violenței bazate pe gen”, de Ziua internațională pentru eliminarea violenței împotriva femeii, care se va încheia pe 10 decembrie, de Ziua internațională a drepturilor omului.

Oamenii legii din R Moldova îndeamnă cetățenii să nu tolereze violenţa în familie și în familiile celor din jur, iar dacă văd asemenea cazuri, să le reclame la autorități, pentru a salva vieți.