mamaplus

Șapte farmacii și nouă frizerii au fost închise, pentru că nu respectau măsurile de protecție contra COVID-19

-
//
12.06.2020

Autoritățile au realizat mai multe controale inopinate în așa-zise „obiective de risc”, deschise cetățenilor. Factorii de decizie au controlat farmacii, frizerii, cabinete stomatologice și unități comerciale, iar „raidurile” s-au soldat cu mai multe amenzi și chiar cu suspendarea activității. În săptămâna 3 iunie - 10 iunie, au fost verificate 281 de unități, 50 dintre care aveau neconformități la etapa controlului, informează Agora.md.

„Am făcut controale inopinate la obiectele de risc care și-au reluat activitatea. Vedeți că avem opt amenzi și avem suspendată activitatea a 23 de obiective. Am decis să purcedem la controale inclusiv cu măsuri de constrângere. Acestea vor continua, iar unde vor fi încălcări, vom purcede la încetarea activității”, a anunțat șeful Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), Nicolae Furtună.

Astfel, potrivit datelor prezentate de responsabilii din Sănătate, autoritățile au închis șapte farmacii, nouă frizerii, un cabinet stomatologic și cinci unități de comerț cu ridicata sau amănuntul.

Alte opt frizerii au fost amendate.

Este de menționat că, nerespectarea măsurilor de prevenire sau combatere a bolilor epidemice este pedepsită cu amendă în mărime de la 36.000 de lei la 50.000 de lei ( aproximativ 1.827- 2.538 de euro), sau cu închisoare de până la trei ani.