Salariile cadrelor didactice vor fi majorate

Salariile cadrelor didactice vor fi majorate

-
//
29.10.2015

Salariile cadrelor didactice urmează a fi majorate cu 3 la sută, potrivit unui proiect de lege aprobat astăzi de către Guvern. După adoptarea acestuia de către Parlament, majorările vor avea  caracter retroactiv și vor intra în vigoare de la 1 septembrie 2015, informează  MOLDPRES.

Salariile cadrelor didactice vor fi majorate

Astfel, salariul pedagogilor va fi ajustat la salariul mediu prognozat de Guvern pentru acest an. Conform informației Biroului Național de Statistică, salariul mediu lunar al cadrelor didactice din instituțiile de învățămînt preuniversitar în trimestrul patru al anului 2014 a fost de 4366,3 lei.

Potrivit legislației în vigoare, salariile cadrelor didactice sînt reexaminate anual, de la 1 septembrie, în funcție de creșterea salariului mediu prognozat pe economia națională pentru anul în curs față de remunerarea medie a cadrelor didactice înregistrată în trimestrul IV al anului precedent.

Necesarul de mijloace financiare pentru implementarea proiectului este estimat la circa 10 milioane de lei lunar sau 30 milioane lei pentru anul 2015 și urmează a fi identificate la rectificarea bugetului de stat pentru acest an.

Sursa: moldpres.md