mamaplus

Salariile bugetarilor din Moldova vor crește cu 1 300 de lei în 2023

-
//
07.12.2022

Salariile tuturor bugetarilor din R. Moldova vor crește cu 1 300 de lei de la 1 ianuarie 2023, însă vor fi unele categorii care vor beneficia de o majorare de aproape 2 000 de lei, a anunțat ministrul Finanțelor, Dumitru Budianschi, în cadrul emisiunii „Rezoomat”, de la RLIVE TV.

Potrivit lui Budianschi, această majorare va costa bugetul de stat în jur de 3,7 miliarde de lei.

„Pentru anul viitor s-a decis să se meargă pe o majorare a tuturor salariilor bugetarilor cu aceeași sumă fixă – 1 300 de lei. Vom veni cu o creștere a fondului pentru bugetari de 3,7 miliarde de lei”, a anunțat ministrul Budianschi.

De asemenea, vor fi categorii de funcționari, care vor beneficia de o creștere mai mare, inclusiv angajații Agenției Naționale Pentru Siguranța Alimentelor, Comisiei Electorale Centrale sau câțiva angajați ai Consiliului Audiovizual.

„Și, de asemenea, este o modificare de referință de la 1 400 la 1 900 de lei pentru miniștri, directori generali și demnitarii autorităților publice autonome. Pentru aceasta sunt necesari 4,5 milioane de lei. În această categorie nu intră deputații, președintele republicii, prim-ministrul și președintele Parlamentului”, a subliniat ministrul Finanțelor.