mamaplus

S-a stins din viață o renumită prezentatoare TV din Moldova

-
//
22.09.2021

Tamara Zastavnițchi, renumita prezentatoare de televiziune, s-a stins din viață. Anunțul a fost făcut în dimineața zilei de astăzi de fostul coleg al său de televiziune, Sergiu Corcebaş.

„A plecat la Domnul cea care a fost Tamara Zastavnițchi, una dintre cele mai notorii şi frumoase cărți de vizită a televiziunii naționale, cea care şi-a dedicat viața întreagă profesiei de crainic-prezentator. Odihnă lină printre îngeri, dragă colegă. Dumnezeu să te ierte şi să te țină în dreapta Sa…”, a scris Sergiu Corcebaş pe pagina sa de Facebook.

Tamara Zastavnițchi, originară din raionul Ştefan-Vodă, îşi făcuse studiile la Universitatea de Stat din Moldova la facultatea de filologie. Venise la televiziunea pe atunci de stat, la începutul anilor 70, fiind remarcată de un regizor de televiziune. A fost discipola renumitei crainice Elenei Strâmbeanu. După ce plecase de pe ecran, se îngrijise de cele două muzee ale Radioului şi Televiziunii Naționale, sistematizând meticulos fotografiile, devenite în timp veritabile surse documentare.

Ultimii ani de viață Tamara Zastavnițchi i-a trăit cu o nostalgie de nedescris pentru televiziune națională, instituția căreia i-a dedicat 35 de ani de activitate.

mamaplus