mamaplus

S-a scumpit alimentația copiilor în grădinițe din Chișinău. Cu cât s-au majorat tarifele

-
//
19.01.2023

Taxa lunară a crescut în medie cu 50 de lei. Potrivit şefului interimar al Direcției generale Educație, Tineret și Sport, Andrei Pavaloi, majorarea vine pe fondul scumpirii produselor alimentare, scrie TVR Moldova.

Anul trecut, taxa lunară pentru alimentaţia unui copil de la o grădiniţă de stat din municipiul Chişinău era de 231 de lei. Din 1 ianuarie, părinţii vor plăti 277 de lei. Șeful interimar al Direcției Educație, tineret și sport Chişinău, Andrei Pavaloi, spune, însă, că majorarea ar fi trebuit să fie de cel puţin 60 de lei.

Copiii din grădiniţele municipale sunt hrăniţi de trei ori pe zi, la care se adaugă şi o gustare. Directorii instituţiilor preşcoalre spun că din cauza scumpirii alimentelor, fie erau nevoiţi să taie din porţia celor mici, fie trebuiau să cheltuie bani suplimentari din bugetul instituţiei.

În municipiul Chişinău sunt 1486 de instituţii de educație timpurie. Datele Biroului Național de Statistică arată că în ultimele 12 luni, produsele alimentare s-au scumpit cu până la 30%.