mamaplus

S-a născut în cămașă: a făcut un lung drum de la Drochia la Soroca, și apoi la Chișinău

-
//
09.01.2024

Recent la maternitatea din Soroca, o femeie însărcinată în 32 de săptămâni din raionul Drochia, cu hipertensiune, a fost internată în secția de reanimare. Prin eforturile echipei medicale, tensiunea a fost adusă la normal, dar din cauza stadiului prematur al sarcinii, s-a decis, spre binele mamei și a copilului, transferul la Chișinău.

mamaplus

Însoțită de medicul de la salvare și medicul obstetrician-ginecolog, femeia a fost transportată în condiții de siguranță la Centrul mamei și copilului. Printr-o intervenție prin cezariană  a venit pe lume un băiețel cu greutatea de 1700 de grame, ne-a relatat Nina Spoialo, vice-directorul spitalului raional Soroca.

Ministra Sănătății, Ala Nemerenco pe pagina sa de Facebook a menționat: ” Mulțumesc echipelor de medici implicați în consultarea și transportarea reușită a unei gravide cu o stare complicată din Drochia la Soroca pentru stabilizare, și apoi la Institutul Mamei și Copilului, Chișinău. Mămica a fost de urgență operată, și pe lume a venit încă un băiețel”.

sursa