Locatarii mai multor apartamente de la etajul întâi al unui bloc din cartierul Sculeni, s-au pomenit astăzi dimineață cu apartamentele inundate cu fecale. Asta după ce țeava din subsol a cedat, deoarece canalizarea nu a mai fost curățată de foarte mult timp.
În rezultat, întreaga conductă de canalizare de la WC-u s-a descărcat în trei apartamente de la primul etaj. Locatarii au solicitat intervenția serviciilor specializate, numai că reparatorii au venit abia peste câteva ore și numai după implicarea echipei TV8.
Fecalele au început să țâșnească din această țeavă din subsolul blocului aproximativ la ora 6.00 dimineața. S-a întâmplat deoarece canalizarea din curte nu a mai fost curățată de multă vreme. În consecință, țeava pur și simplu a cedat presiunii. Locatarii spun că au sunat imediat la serviciile responsabile.
„Acolo curgea într-adevăr, „fantan” apa, nu că apa, dar chiar murdăria din veceu și am sunat la JEK. Mi-a spus că, așteptați. Acum e ora 11, și nu se rezolvă nici o problemă”, povestește o locatară.
Veronica Melnic s-a trezit la 6 dimineața cu casa plină cu fecale.
„Primul s-a umplut veceul, a doua baia, că ieșea prin cabina de duș, pe urmă bucătăria, pe urmă încoace. Exact așa e și la vecini, dar ei nu-s acasă să vă arate”, ne spune Veronica Melnic, locatară.
Îngrozită, femeia a scos toate covoarele din casă să le spele.
„Eu am scos totul afară, acuma pe timp de iarnă ca să spăl, nu dispun de bani ca să le duc la curățat”, explică dna Melnic.
Locatarii din scara vecină spun că nu este prima dată când se întâmplă astfel de situații.
„Problema a fost și în prima scară, apartamentul 2. Cu două căldări, soțul le târâia, eu le încărcam din veceu. Am sunat la JEK, au venit doi și au zis că asta nu e problema noastră”, povestește o altă locatară.
Responsabilii de la „Apă-Canal” au venit abia după masa și au desfundat colectorul de canalizare. Specialiștii de la Întreprinderea Municipală a Fondului Locativ, la fel după masa au venit și au rezolvat problema.
„S-au efectuat lucrări de curățire a canalizării din subsol și acum sistemele inginerești de evacuare a apelor reziduale funcționează normal cu părere de rău, locatarii se folosesc neglijent, noi am scos hârtii, cârpe și tot felul de obiecte care nu se poate de aruncat în sistemul de canalizare”, Valentin Melnic, inginer șef ÎMGFL, fond locativ.
În acest blocul inundat, de pe strada Mesagerului, locuiesc aproximativ 150 de oameni.
Sursa: tv8.md