mamaplus

S-au scumpit călătoriile cu transportul public. Noile tarife intră în vigoare începând cu ziua de astăzi

-
//
01.03.2022

Începând cu ziua de astăzi, 1 martie, se scumpesc călătoriile raionale și interraionale. Pentru rutele naționale, tariful a crescut cu 10 bani pentru un km, iar în cazul rutelor raionale, s-a operat o scumpire  de maxim 20 bani per km. Cu toate acestea, transportatorii vor trebui să aplice majorarea în funcție de gradul de confort al unității lor de transport.

Pentru rutele internaționale, a fost stabilit tariful plafon de 0,70 de lei pentru un km la categoria de confort II și 0,80 de lei pentru un km, la categoria de confort I.

Operatorii de transport, care asigură rutele raionale și interraionale pot  aplica un tarif mai mare. Respectiv, pentru serviciile regulate în trafic inter-raional   prețul maxim a fost stabilit la 1 leu pentru un km. Pentru serviciile regulate în trafic raional – 1,10 lei. Aceste tarife pot fi stabilite numai în baza deciziilor consiliilor locale din cadrul autorităților administrației publice locale de nivelul I.

Totodată, tariful pentru categoria de confort I va fi aplicat de către operatorii de transport numai după obținerea certificatului respectiv de clasificare a unității de transport.

Reamintim că pe parcursul ultimelor luni, transportatorii au organizat mai multe proteste cerând majorarea tarifelor. Ultima dată, au organizat o grevă generală, iar timp de trei zile, aceștia nu au ieșit pe linie.