mamaplus

S-au născut cu corpurile lipite, dar medicii au reușit să le separe. Cum arată acum cele două surori

-
//
21.02.2023

Două surori au venit pe lume ca siameze. Mackenzie și Macey s-au născut cu corpurile unite în zona pelvisului. Pe când erau niște bebelușe de doar 10 luni, medicii au decis să le separe pe cele două surori. Operația de separare a durat nu mai puțin de 24 de ore.

Deși intervenția a avut succes, ambele fete au rămas fiecare doar cu câte un picior și se bazează pe proteze pentru a se putea deplasa.

În prezent, Mackenzie și Macey, cărora medicii le-au separat corpurile, au 17 ani. Ele au învățat să trăiască cu dizabilitățile lor. Au multe visuri, nenumărate planuri.

„Eu nu mă văd ca fiind specială”, spune Mackenzie, potrivit People. „Mă consider doar o fată de 17 ani care merge la liceu, care vrea să obțină un loc de muncă într-un domeniu pe care îl iubește, vrea să se căsătorească și să aibă copii”, a mai spus ea.

„Nu vreau ca oamenii să ne cunoască la școală ca fiind fetele care au un picior și sunt celebre datorită poveștii lor. Vreau doar să fiu eu însămi, să ies în public și să-mi fac prieteni noi. Îmi voi împărtăși povestea vieții, nu mă deranjează să fac asta, dar nu vreau ca asta să fie un lucru ieșit din comun”, a spus Macey.

Mackenzie nu este foarte sigură care sunt planurile ei de viitor, dar îi plac agricultura și anatomia plantelor. Sora ei, pe de altă parte, speră să devină educatoare.

Între timp, Madeline, sora care s-a născut sănătoasă, trage speranța că va deveni asistentă medicală pentru a-i ajuta pe pacienții care suferă de Alzheimer și Parkinson.

Deși surorile nu l-au mai văzut pe doctorul care le-a separat, pe Dr. Stein, de aproximativ 10 ani, ele încă păstrează legătura cu el.

„E o experiență minunată să le urmăresc pe fete cum evoluează și să păstrez legătura cu ele”, a relatat dr. Stein, conform sursei menționate anterior.

sursa