mamaplus

S-au dat drept părinți ai unor copii bolnavi pentru a colecta ilegal bani. Procurorii cer o pedeapsă mai dură pentru un cuplu din capitală

-
//
20.02.2024

Procurorii vor contesta sentința pronunțată în privința unui cuplu acuzat de escrocherie. Potrivit hotărârii pronunțate de magistrații Judecătoriei Chișinău, sediul Buiucani, femeia de 31 de ani a fost achitată din motiv că fapta nu ar fi fost comisă de inculpată. La rândul său, bărbatul a fost condamnat la 1 an și 8 luni, cu suspendarea condiționată a executării pedepsei pe o perioadă de probațiune de 2 ani.

mamaplus

Sursa citată precizează că, în perioada 12 mai 2020 – 12 iulie 2020, aceștia au obținut ilicit bunuri de la alte persoane sub pretextul colectării fondurilor pentru tratamentul copiilor bolnavi de diverse afecțiuni.

Inculpații au folosit mesaje și fotografii preluate de pe pagini web, pe care le-au distribuit pe Facebook, prezentându-se drept părinții unor copii bolnavi. În acest context, aceștia au convins o victimă să efectueze, la data de 19 iunie 2020, un transfer de fonduri în sumă de 2 015 lei către un cont bancar indicat într-o astfel de postare, deschis pe numele bărbatului.

În același an, folosind aceeași metodă, cuplul a indus în eroare alte peste 20 de victime, determinându-le să efectueze transferuri de fonduri în sumă totală de 7024 lei.

sursa: deschide.md