mamaplus

S-ar putea ieftini căldura în Capitală. După ce facturile din această iarnă au băgat în șoc mai mulți locatari din Chișinău

-
//
10.06.2024

Locuitorii capitalei ar putea plăti mai puțin pentru căldură. O solicitare în acest sens a fost transmisă de Termoelectrica către Agenția Națională pentru Reglementarea în Energetică, scrie unimedia.info.

mamaplus

Astfel, la energia termică, produsă de Termoelectrica, tariful ar putea fi redus cu aproximativ 141 de lei, iar energia electrică ar putea costa cu 30 de bani mai puțin.

Ultima dată, căldura s-a ieftinit la sfârșitul lunii martie 2024. Astfel, ANRE a aprobat prețul pentru energia electrică produsă (fără TVA) de 248 bani/kWh și tariful pentru energia termică livrată consumatorilor de 2.138 /Gcal (fără TVA).

La sfârșitul lunii februarie 2023, Agenția Națională pentru Reglementare în Energetică a aprobat majorarea tarifului la căldură, după o solicitare în acest sens parvenită de la Termoelectrica. Astfel, prețul unei gigacalorii a crescut cu peste 25 la sută față de tariful precedent și a ajuns la 3.577 lei.

La sfârșitul lunii decembrie 2023, ANRE a aprobat reducerea tarifului pentru consumatorii deserviți de Termoelectrica până la 2.774 lei Gcal.

Facturile la căldură din această iarnă au băgat în șoc mai mulți locatari din Chișinău. În acest context, directorul interimar al SA Termoelectrica, Iurie Rpzlovan, a explicat de ce facturile la energie termică sunt mult mai mari decât anul trecut, chiar și pentru proprietarii locuințelor debranșate de la sistemul centralizat de încălzire.