România va continua să finanţeze reabilitarea grădiniţelor din Moldova

România va continua să finanţeze reabilitarea grădiniţelor din Moldova

-
//
27.09.2018

România va continua să finanţeze reabilitarea grădiniţelor din Moldova, precum şi va susţine noi proiecte de îmbunătăţire a condiţiilor de trai. Subiectul a fost discutat în cadrul unei întrevederi a ministrului Agriculturii, Nicolae Ciubuc, cu ambasadorul României la Chişinău, Daniel Ioniţă, şi  secretarul de stat din cadrul Ministerului Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice al României, Virgil Alin Chirilă.

România va continua să finanţeze reabilitarea grădiniţelor din Moldova
Ministrul a mulţumit pentru suportul necondiţionat al României pentru Republica Moldova şi şi-a exprimat disponibilitatea pentru o colaborare deschisă, transparentă şi eficientă în vederea îmbunătăţirii condiţiilor de trai pentru cetăţenii moldoveni.

„Vă mulţumesc pentru noutăţile bune la începutul mandatului de ministru. Apreciem şi mulţumim pentru tot ce au primit cetăţenii ţării noastre din partea României. Mizăm pe un suport constant, aşa cum l-a avut România dintotdeauna. Am convingerea că vom dezvolta o colaborare strânsă, un parteneriat puternic ce va spori încrederea cetăţenilor”, a declarat Nicolae Ciubuc, citat într-un comunicat de presă al MADRM.

Virgil Alin Chirilă a menţionat că în prezent este aşteptat demersul Guvernului Republicii Moldova cu prezentarea listei grădiniţelor ce urmează a fi reabilitate din suportul nerambursabil de o sută de milioane de euro, inclusiv viziunea Guvernului de la Chişinău cu privire la implementarea proiectelor în domeniul apei. „Suntem deschişi pentru o colaborare fructuoasă în vederea dezvoltării multor proiecte noi. Vă dorim să aveţi un mandat lung pentru că avem multe lucruri bune de realizat”, a notat secretarul de stat român.

Din grantul oferit de România au fost renovate peste 800 de instituţii preşcolare din Republica Moldova. Beneficiari ai programului sunt peste 200 de mii de persoane – copii, părinţi şi cadre didactice.

Sursa: adevarul.ro